30 April 2011

"KESAN PEMBERSIH ALAT SULIT WANITA" | bacaan wanita saje..

Assalamualaikum w.b.t


semalam gua tengok Wanita Hari Ini (WHI).. isu yang di bincangkan hari ini mengenai kesan pembersih alat sulit wanita.. sesungguhnya kepada wanita di luar sana, mesti korang biasa guna pembersih vagina nie kan?? terutama yang jenis cepat berpeluh nie.. haruslah digunakan untuk mencuci..

pertumbuhan pencuci vagina nie seperti cendawan tumbuh selepas hujan pulak.. banyak sangat jenama-jenama yang muncul kat pasaran sekarang.. kalau pegi pasaraya tu, bersusun pencuci vagina ini dengan pelbagai jenama.. takkan gua nak sebut semua.. malu ah gua.. HAHAHAHA !!

tapi pencuci vagina nie bukan boleh main sedap-sedap guna je tau.. kesannya akan ada jugak.. sebab tu time nak beli tu, baca dulu bahan yang ada dalam pencuci tu.. kalau mengikut kata panel kat WHI tadi, masalah keradangan boleh timbul.. ini disebabkan pencuci vagina la..

macam nie yer.. pencuci vagina ni digunakan hanya untuk mencuci belah luar je.. bukan nak cuci sampai ke dalam.. yang belah dalam tu memang akan tercuci secara semulajadi.. ada sesetengah wanita nie basuh sampai ke dalam.. mana boleh macam tu.. sebab tu masalah keradangan boleh berlaku..selain itu, masalah keputihan tahap kronik jugak..

oleh itu, kepada wanita di luar sana, lebih bagus anda menggunakan air sirih je.. original sirih tu.. sirih merupakan antiseptik terbaik untuk pembersihan alat sulit anda.. selain itu, penggunaan air suam, air garam dan air baking powder.. jagalah aset anda sebaik mungkin.. Sekian..

3 comments:

sherah said...

tu la tak sempat nk tgk whi pasal isu ni hari tu thanks taw for the info.i gune jarang2 perbersih ni sebab tak elok akn

Ana Montana said...

ermphhh.. i pun tak penah pakai dah.. rasa tak best je pakai.. ;)

Anonymous said...

My mother also said to use sireh leaves.especially for those who already married and hv baby..but since know,i couldn't find sireh coz old woman will know its benefits.

LinkWithin